Maj Nr 11 2017

23.5.2017

En händelserik månad En stor hop klubbmedlemmar deltog i rotaryårets viktigaste händelse, distriktskonferensen. Med tanke på de skriftliga och muntliga kommentarerna var den mycket lyckad. Alla våra gäster tyckte också att den var en exemplarisk rotaryhändelse och de tog med sig allt de hört och lärt sig till sina egna distrikt. Ett stort tack till alla som deltog och till Martin Heinrichs och hans team som svarade för arrangemangen.

En händelserik månad

Under distriktskonferensen grundade en grupp unga fullvuxna Esbo Rotaractklubb.  De nya generationerna är en av distriktets tyngdpunktsområden och grundandet av en ny rotaractklubb är ett konkretiskt bevis på klubbarnas lyckade arbete till förmån för denna sak. Flera Esboklubbar har deltagit och ett stort tack går till bl.a. Jukka Elo, Maria Sipilä, Kyösti Pätynen, Teuvo Metsäpelto, Jukka Muhonen, Leea Salminen och Kari Kurki. Medlemmarna i Helsingfors Rotaractklubb, Tanja Väkevä och Julia Nuotio med flera har givit ett betydande stöd.

Den kommande Rotary världspresidenten Ian Riseley med hustru Juliet besökte Finland 18.-21.5.2017. Arrangörerna med Harry Hedman i spetsen hade skapat ett tätt och givande program som gästerna säkert kommer ihåg. Vi fick även efterlängtad publicitet då RIPE Ian Riseley uppträdde i MTV3 nyheter och berättade om rotarianernas arbete till förmån för vattenskydd.

Medlemskaps- och kommunikationskommiteerna hade ett fint program upplagt för sitt seminarium den  10.5.2017. Medlemsskötsel är också det en av distriktets tyngdpunktsområden och viktig för både trivsel och rotarys framtid. Tacken för organiseringen går till medlemskapskommitens ordförande Jussi Tuovinen och till den kommande ordföranden för kommunikationskommiten Marika Aspila.

Distriktets internationella verksamhet

Distriktets internationella verksamhet har i år tagit betydande steg framåt. Rotary Friendship Exchange (RFE) är internationell interaktion mellan medlemmar som gästar varandra. Dessa träffar kommer att arrangeras under följande rotaryår. Inter-Country Committee (ICC) –verksamheten är vänskapsverksamhet mellan två länder. Fastän det inte är fråga om något officiellt rotaryprogram, uppmuntrar Rotary International till internationellt samarbete och networking. Vårt distrikt visar gott exempel i att expandera det internationella samarbetet genom att underteckna ett officiellt samarbetsavtal med Italien. PDG Ilkka Torstila och Finlandia Hall RK:n presidenten Taru Karikoski har varit aktiva i ärendet.

Rotaryårets slut närmar sig

Det är ännu många veckor kvar av detta Rotaryår som vi skall slutföra med all ära. I detta skede avslutas årets verksammheter och det nya planeras. Det är viktigt att det finns en kontinuitet i verksamheten. Därför bör planeringen vara rullande och framtidsinriktad.

Hälsningar,

Markku Stenvall

Rotaryprogram – märk upp i kalendern och kom med

2.6.2017 Lohigolf – låt laxenstiga från Karis till Högfors, Vihti Golf Center i Ojakkala

• Vihtis rotaryklubi arrangerar åter en välgörenhetsgolf till förmån för Hiidenvesi

6.6.2017 2017 Rotary FM i golf arrangeras på Sea Golf Rönnäs i Lovisa

• Information och anmälningsanvisningar i bifogade brochyr.

10.-14.6.2017 Rotary International Convention, Altanta, Georgia, USA

• Den årliga internationella träffen för alla världens rotarianer

19.6.2017 Byte av guvernörskedjor

• Distriktsguvernören Markku Stenvall överlåter kedjorna till den kommande guvernören Liisa Stjernberg.

Mer information om alla evenemang på distriktets nätsidor www.rotary1420.org

Detta brev är till alla rotarianer, dela den vidare till alla klubbens medlemmar!