Toukokuu No 11 2017

23.5.2017

Tapahtumarikas mennyt kuukausi Piirikonferenssi on rotaryvuoden tärkein tapahtuma ja siihen osallistui suuri joukko klubiemme jäseniä. Kirjallisen ja suullisen palautteen perusteella tilaisuus oli erittäin onnistunut. Myös vierailijamme pitivät sitä esimerkillisenä rotarytapahtumana ja sanoivat vievänsä oppimansa omiin piireihinsä. Kiitos osallistuneille ja tilaisuuden järjestelyistä vastanneelle Martin Heinrichsille ja hänen tiimilleen.

Tapahtumarikas mennyt kuukausi

Piirikonferenssin ohessa joukko nuoria aikuisia perusti Espoon Rotaractklubin. Uudet sukupolvet on yksi piirin painopistealueista ja uuden rotaractklubin perustaminen on konkreettinen osoitus klubien onnistuneesta työstä tärkeän asian eteen. Mukana on ollut useita Espoon seudun klubeja ja kiitoksen ansaitsevat mm. Jukka Elo, Maria Sipilä, Kyösti Pätynen, Teuvo Metsäpelto, Jukka Muhonen, Leea Salminen ja Kari Kurki. Merkittävän tuen ovat antaneet myös Helsingin Rotaractklubin jäsenet, Tanja Väkevän ja Julia Nuotion heistä mainitakseni.

Tuleva RI:n maailmanpresidentti Ian Riseley kävi puolisonsa Julietin kanssa Suomessa 18.-21.5.2017. Järjestelytoimikunta Harry Hedmanin johdolla oli luonut tiiviin, mutta antoisan ohjelman, joka varmasti jäi vieraidemme mieleen. Saimme myös kaipaamaamme julkisuutta, kun RIPE Ian Riseley esiintyi mm. MTV3:n uutisissa kertoen rotareiden työstä vesiensuojelun hyväksi.

Jäsenyys- ja viestintäkomiteat olivat luoneet mainion ohjelman seminaariinsa 10.5.2017. Jäsenyydestä huolehtiminen on myös yksi piirimme painopistealueista ja tärkeää sekä viihtyvyyden että rotaryn tulevaisuuden kannalta. Kiitokset tilaisuuden järjestämisestä menevät jäsenyyskomitean puheenjohtajalle Jussi Tuoviselle ja tulevalle viestintäkomitean puheenjohtajalle Marika Aspilalle.

Piirin kansainvälinen toiminta

Piirin kansainvälinen toiminta on tänä vuonna ottanut merkittäviä askelia eteenpäin. Rotary Friendship Exchange (RFE) on klubien kansainvälistä vuorovaikutusta jäsenien vieraillessa toistensa luona. Näitä tilaisuuksia on jo sovittu tapahtuvaksi tulevan rotaryvuoden aikana. Inter-Country Committee (ICC) -toiminta on kahden maan välistä ystävyystoimintaa. Vaikka se ei ole virallinen rotaryohjelma, kannustaa Rotary International kansainväliseen yhteistyöhön ja verkostoitumiseen. Oma piirimme on näyttänyt hyvää esimerkkiä kansainvälisen toiminnan laajentamisesta allekirjoittamalla virallisen yhteistyösopimuksen Italian kanssa. Aktiivisina toimijoina ovat olleet PDG Ilkka Torstila ja Finlandia Hall RK:n presidentti Taru Karikoski.

Rotaryvuosi lähenee loppuaan

Rotaryvuotta on vielä monta viikkoa jäljellä, joten viedään kausi kunnialla loppuun. Tässä vaiheessa klubit viimeistelevät kuluvan vuoden toimintaa, mutta samalla suunnittelevat tulevaa. Tärkeää on toiminnan jatkuvuus, eli suunnittelun tulee olla rullaavaa ja tulevaisuuteen tähtäävää.

Terveisin,

Markku Stenvall

Rotaryohjelmaa – tee kalenterimerkintä jo nyt ja tervetuloa mukaan

2.6.2017 Lohigolf - Nouskoon lohi Karjaalta Karkkilaan, Vihti Golf Center, Jussinrinne 1, Ojakkala

• Vihdin rotaryklubi ry järjestää jälleen hyväntekeväisyysgolfin Hiidenveden hyväksi

6.6.2017 Golfin vuoden 2017 Rotary SM-kilpailut järjestetään Sea Golf Rönnäsin kentällä Loviisassa

• Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet piirin nettisivuilla

10.-14.6.2017 Rotary International Convention, Atlanta, Georgia, USA

• Vuosittainen rotarien kansainvälinen tapaaminen

19.6.2017 Kuvernöörin vitjojen vaihto, Ravintola Wanha Mylly, Linnanrakentajantie 12, Helsinki

• Piirikuvernööri Markku Stenvall luovuttaa vitjat tulevalle kuvernöörille Liisa Stjernbergille

Kaikista tapahtumista on lisätietoa rotarypiirimme nettisivuilla www.rotary1420.org

Tämä kirje on tarkoitettu kaikille rotareille, joten pyydän välittämään sen edelleen klubin jäsenille!