Kesäkuu No 12 2017

30.6.2017

Rotaryvuosi lähenee loppuaan Tätä kirjoittaessani on vielä muutama päivä rotaryvuotta jäljellä. Olisi voinut luulla, että loppuliuku olisi alkanut jo toukokuun lopussa, mutta kaikkea muuta. Viimeiset viikot ovat olleet tapahtumarikkaita ja minulla on ollut ilo tavata ehkä enemmän rotareita kuin keskimäärin muiden kuukausien aikana. Sain lisäksi kutsun moniin klubien käätyjenvaihtotilaisuuksiin, jotka kaikki olivat erittäin onnistuneita ja lämminhenkisiä - rotariutta parhaimmillaan.

Rotaryvuosi lähenee loppuaan

Piirin painopistealueet

Klubit ovat onnistuneet toimintaansa tehostamalla ja sisältöä kehittämällä pitämään jäsenensä tyytyväisinä ja pysymään toiminnassa mukana. Monet klubit ovat jopa tavoitteidensa mukaisesti saaneet uusia jäseniä.

Rotarysäätiö täytti tänä vuonna 100 vuotta ja yhdessä naapuripiiriemme kanssa asetimme keräystavoitteemme korkealle. Aivan siihen emme päässeet, mutta olen ilahtunut monien klubien säätiölle lahjoittamista tuhansista euroista; ne ovat lahja maailman lapsille.

Klubit ovat osallistuneet moniin humanitaarisiin palveluprojekteihin, jotka ovat rotarytoiminnan ydintä. Vanhoja projekteja on jatkettu ja uusia on luotu.

Lähes kaikilla piirin klubeilla on joko oma vaihto-oppilas tai yhdessä toisen klubin kanssa. Piirin alueella on järjestetty lukuisia korkeatasoisia RYLA-tilaisuuksia ja huhtikuussa perustettiin Rotaractklubi Espooseen. Muita Rotaractklubeja on suunnitteilla ja uskon osan niistä aloittavan jo tulevan rotaryvuoden aikana.

Edellä mainituista hienoista rotaryasioista on suunnitelman mukaan kerrottu myös medialle ja olemme saaneet positiivista julkisuutta. Se voi olla pieni artikkeli paikallisessa ilmaisjakelulehdessä tai RIPE Ian Riseleyn haastattelu MTV3:n iltauutisissa. Näkyvyydellä on merkitystä brändiä ehostettaessa ja tiedotettaessa toiminnasta potentiaalisille uusille jäsenille.

On ollut mukava kuulla, kun klubit ovat ilmoittaneet laittavansa nettisivunsa kuntoon tai perustaneet Facebook-sivut. Keskimäärin olemme hyvällä tasolla ja tiedotuskanava niiltä osin on kunnossa.

Kiitos kuluneesta vuodesta!

Haluan samalla kiittää kaikkia klubipresidenttejä, sihteereitä, muita toimihenkilöitä, klubien rotareita, piirin toimihenkilöitä ja rotarytoimiston Ullaa sekä Jaanaa saamastani tuesta ja kannustuksessa kuvernöörin haastavassa tehtävässä. Kulunut vuosi tulee jäämään mieleeni yhtenä elämäni kohokohdista. Toivotan tulevalle kuvernöörille menestystä alkavana rotaryvuonna.

Tämä, kohta entinen kuvernööri, aloittaa vuosilomansa heinäkuun puolivälissä ja suuntaa Hauholle kesämökille. Toivotan kaikille aurinkoista ja lämmintä kesää!

Terveisin,

Markku Stenvall

Tämä kirje on tarkoitettu kaikille rotareille, joten pyydän välittämään sen edelleen klubin jäsenille!