Lokakuu No 3 2017

17.10.2017

Hyvät rotarit! Sateisen lokakuun virkistyksenä ovat itselleni olleet käynnit lukuisissa klubeissa. Vastaanotto on ollut ystävällistä ja kiitollista siitä, että kuvernööri käy kuuntelemassa klubin jäsenien mietteitä. Monella klubilla huoli on sama; jäsenet eivät ehdi tai jaksa käydä klubikokouksissa, vaikka haluavatkin pysyä jäseninä.

Hyvät rotarit!

Monella klubilla huoli on sama; jäsenet eivät ehdi tai jaksa käydä klubikokouksissa, vaikka haluavatkin pysyä jäseninä. Olemme pohtineet yhdessä syitä ”klubiväsymykseen”. Syy ei ainakaan useimmissa tapauksissa ole ohjelmassa, joka melkein aina sisältää hyviä esitelmiä ja kiinnostavia vierailijoita. Olen ehdottanut klubille aktiivista tekemistä viiden rotaryväylän viitoittamana. Sitouttakaa jäsenet tekemisen kautta!

Piirineuvostolta  ja Suomen Rotary ry:ltä odotetaan enemmän näkyviä tekoja

Keskusteluissa on tullut esille Piirineuvoston ja Suomen Rotary ry:n rooli suomalais-virolaisessa Rotarytoiminnassa. Se, että Piirineuvosto on rekisteröidyn Rotarypiiri 1420 ry:n hallitus, tulee monelle yllätyksenä. Suomen Rotary ry:n toiminta on vielä suuremman verhon takana.

Suomen Rotary ry:n tarkoituksena on edistää rotarytoimintaa piireissämme. Näin lukee yhdistyksen säännöissä. Tämä ei avaudu klubeille.

Piirimme useat klubit haluavatkin molempien toimijoiden miettivän ja esittävän jäsenistölle ehdotuksia joko koko piirin tai kaikkien piirien yhteisestä projektista. Esimerkkinä monet mainitsivat keräyksen Uudelle Lastensairaalalle. Tämän kaltainen, kaikkia kuutta piiriä koskettava yhteinen toiminta-ajatus sisältyy jo Nuorisovaihdon ja Lääkäripankin toimintaan, joita johtavat Monipiiriorganisaatiot.

Löytäisimmekö kaikkia yhdistävän, kaikkia innostavan ja tärkeän yhteisen ponnistelun kohteen Suomen ja Viron rotareille? Voisiko se olla ilmastonmuutoksen hillitsemiseen tai vesiensuojeluun liittyvä teema?

Silakkasoutu onnistui taas erinomaisesti, kiitos järjestävien klubien. Sata suomalaista vesistötekoa-kampanja oli erinomainen avaus piirimme rotareilta! He hakivat ja saivat hyviä kumppaneita, laativat hakemuksen Suomi 100 vuotta- ohjelmistoksi ja saivat Silakkasoudun suojelijoiksi tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion. Soutuun osallistui 17 venekuntaa ja 260 soutajaa. Kiitos järjestäjävät klubit: Finlandia Hall, Hausjärvi-Riihimäki, Herttoniemi, Pasila ja Vantaa Myyrmäki! Ensi vuonna soutuun on jo lupautunut Ruotsista piirin 2350 jäseniä, jotka haluavat haastaa nyt mukana olleet milanolaiset. Ensi vuonna virolaiset myös mukaan!

Presidenteille ja sihteereille Suomessa (virolaisille eri koulutukset):

ÄLÄ ENÄÄ IHMETTELE, VAAN TULE OPPIMAAN JA OSALLISTUMAAN

Tule keskustelemaan Piirineuvoston kanssa kyselytunnilla 22.11. klo 16-19 Lindström-talolle, Lautatarhankatu 6!

Tule oppimaan Rotary-säätiöasioita 16.11. klo 17.30 Hotelli Hilton Kalastajatorpalle!
Molemmissa on tarjoilua ja mukaan voi tulla ”myöhästyneenäkin”.

Parhain Rotary-terveisin

Liisa Stjernberg, DG 2017-201