Huhtikuu No 9 2018

3.4.2018

Hyvät rotarit! Klubikäynnit osaltani ovat takana, vain Saarenmaan käynti on sokerina pohjalla. Lämpimät kiitokset kaikille klubeille suurenmoisesta vastaanotosta ja rakentavista keskusteluista! Tutustuin hämmästyneenä moniin hienoihin projekteihin ja avustuskohteisiin, mitä klubeilla oli esitettävinään. Toivoisin, että klubit kertoisivat piirin kotisivuilla näistä ideoistaan, jotta muutkin klubit innostuisivat ja rohkaistuisivat tekemään hyvää joko paikallisesti tai kansainvälisesti.

Hyvät rotarit!

Klubikäynnit osaltani ovat takana, vain Saarenmaan käynti on sokerina pohjalla.

Muistutan vielä, että kaiken tekemisen tärkein alullepanija ja toteuttaja on klubi!Suuremman projektin voi toteuttaa klubien yhteistyönä, jolloin yksi klubi on vastuuyksikkönä ja muut tukevat sitä. Pienemmät tapahtumat klubi voi toteuttaa yksinkin. Klubien yhteydessä tai niiden ulkopuolella ei voi olla mitään yhdistystä tai yhteenliittymää, joka toteuttaa projekteja Rotaryn nimessä. Toteuttajan tulee aina olla klubi tai piiri!

Pieniin ja isoihin projekteihin voi hakea rahoitusapua Säätiökomitealta. Tarttukaa rohkeasti tähän mahdollisuuteen!

Ellei klubinne juuri nyt suunnittele osallistumista mihinkään erityiseen kampanjaan, suosittelen lahjoituksen antamista Rotary Foundationille. Sitä kautta rahanne ohjautuvat hyvän tekemiseen maailmassa. Lahjoituksen tekeminen ja kohdentaminen on helppoa MyRotaryn kautta!

Huhtikuun Rotary-teema on Äidin ja lapsen terveys

Tärkeä teema ohjaa ajatuksemme yhteen tärkeimmistä hyvinvoinnin lähteistä. Äidin kyky huolehtia lapsesta ja lapsen fyysinen ja psyykkinen terveys ovat ensiarvoisen tärkeitä elementtejä yhteiskunnassa. Rotaryklubit voivat auttaa äitejä ja lapsia sekä meillä että muualla. Maailmalla tehdään valtavia projekteja teeman ympärillä, mutta jokainen klubi voi katsella lähiympäristöään ja ojentaa auttavan kätensä mm. päiväkotien, mielenterveyspalvelujen, huumevalistuksen ja lastensuojelun suuntaan. Yhteistyötarjoustanne ei varmasti torjuta!

Lisää kansainvälisistä projekteista:

www.rotary.org

Oman piirimme Piirikonferenssi pidettiin jo viime lokakuussa Suomen satavuotisjuhlien merkeissä. Kevään aikana edustan piiriämme Pietarsaaressa (Piiri 1380) ja Tampereella (Piiri 1390). Rotary yhdistää ystäviä eri puolilla maatamme!

Oman piirimme sisällä on monien klubien perustamisen vuosipäiväjuhlia, onpa yksi Charter-juhlakin Virossa, kun Tallinn Moon klubi juhlii perustamistaan! Osallistun ilolla kaikkiin tapahtumiin ja kannustan klubeja katsomaan valoisasti tulevaisuuteen. Rotary – making a difference!

HUOM! Liitteitä 2

Parhain terveisin