Rotaryinfo

Rotary toimii ja vaikuttaa

Rotareiden työ maailmanlaajuisesti keskittyy moneen ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta kriittiseen toimintaan. Tärkein periaate on toiminta, eivät puheet, mietinnöt ja julkilausumat.

Mahatma Gandhi sanoi: "Ole itse se muutos, jota maailmalta odotat"

Rotary - Humanity in Motion!

Rotaryn toiminnan tavoitteita

"Tehdä hyvää maailmassa - Doing Good in the World"

Rotary on perusajatukseltaan ruohonjuuritason paikalliseen kansalaistoimintaan aktivoiva ja yhteiskunnan hyväksi toimiva järjestö. Mutta alusta alkaen sillä on ollut myös tavoiteena myös vaikuttaa maailmalaajuisesti rauhan, yhteisymmärryksen ja hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Rotary Internationalin Rotarysäätiö (The Rotary Foundation of Rotary International) on voittoa tavoittelematon säätiö. Ensimmäinen lahjoitus saatiin jo 1916-1917, mutta säätiön nimi ja säännöt vahvistettiin 1928.

The Rotary Foundation auttaa rotareiden hankkeissa

Rotarysäätiö tukee rotareita ja klubeja kaikkialla maailmassa heidän pyrkimyksissään. Maailman yhteisymmärryksen ja rauhan edistäminen, terveyden edistäminen, koulutuksen tukeminen, köyhyyden lievittäminen ovat erityisesti niitä osa-alueita, joilla rotarit haluavat vaikuttaa sekä paikallisesti että globaalisti.

Rotarysäätiön välineet auttamiseen on taloudellinen tuki, jolla rahoitetaan avustusprojekteja, stipendejä, koulutusohjelmia, humanitäärisiä apurahoja jne.

EndPolioNow eli PolioPlus

Suurimpia ja merkittävimpiä hankkeita on tavoite hävittää polio maailmasta.