EEMA2016 tulossa Suomeen

6.9.2013 10.17.20 - Liisa Stjernberg

Nuorisovaihdon saralla tapahtuu!

Roomassa 30.8.-1.9.2013 pidetyn EEMA-kokouksen anti oli mielenkiintoinen. Kokouksen pääasiallisena sisältönä oli nuorisovaihdon koulutus, jota tarkasteltiin eri näkökulmista. Suomalaiset edustajat NG Chair D1420 Liisa Stjernberg ja MDYE Chair Heikki Arkela toimivat kahden keskusteluryhmän puheenjohtajina. Aiheena olivat isäntäperheiden ja piirien johtohenkilöiden koulutus nuorisovaihdon kannalta. Kongressissa oli osallistujia n. 250.

Yhteisten koulutussisältöjen saaminen maailmanlaajuiseen käyttöön on pyrkimys, jonka aikaansaaminen vie aikaa. RI:n panos nuorisovaihdossa on merkittävä ja sieltä tulee tukea yhteisten pelisääntöjen laajentamiseen.

Merkittävä päätös Suomen kannalta oli se, että Suomi (Helsinki) isännöi vuonna 2016 pidettävää EEMA-kongressia. Nuorisovaihdon monipiiriorganisaatio on nimennyt Liisa Stjernbergin toimikunnan puheenjohtajaksi. Järjestävänä osapuolena on koko Suomi ja Nuorisovaihdon monipiiri, mutta pitopaikan vuoksi piiri 1420 kantaa suurimman vastuun.

Toimikuntaa ollaan nyt kokoamassa ja se tiedottaa toiminnastaan säännöllisesti. EEMA-kongressi antaa suuria mahdollisuuksia Rotaryn julkisuuskuvan parantamiseen. Mahdollisuus kannattaa hyödyntää jo ennen varsinaista kongressia! Nyt jos koskaan Rotary voi saada positiivista nostetta nuorisovaihdon kautta!

Aurinkoisen syksyn toivotuksin

Liisa Stjernberg