Tapahtunutta

Toimintavuosi 2016-2017

Huikea kilpailu rotaryraveissa

 

Leppävaaran Rotaryklubi haki tuntumaa ravien ihmeelliseen ja kiehtovaan maailmaan Vermon raviradalla 21. huhtikuuta klubin presidentin Mikko Tanskasen johdolla. Tilaisuuteen osallistui liki kolmekymmentä klubiveljeä ja – sisarta puolisoineen.

Rotareille oli varattuna nimikkolähtö eli lähtö numero kolme. Lämminveristen lähdössä nähtiin huikea kilpailu Tuomas Korvenojan ohjastaman Alert Kempin, T. Kylliäisen ajaman Quartam de Caelion ja K. Venäläisen Sacramenton kesken.

Alkuasetelma oli se, ettäQuartam de Cielo oli ennakkosuosikki ja Alert haastaja. Voiton vei uljaan kirin ansiosta Korvenojan ajama Alert Kemp. Kylliäisen Quartam jäi kakkoseksi ja Venäläisen ohjastama Sacramento hiuksen hienosti kolmoseksi.

Rotariporukan ilmeistä päätellen ainakin joidenkin Totot olivat osuneet nappiin. Tämän jutun kirjoittajan ei osunut.

Lähdön kruunasi voittajahevosen palkitseminen, loimittaminen. Sen teki tyylikkäästi Mikko Tanskanen yhdessä ravit ideoineen past president Jari Paulamäen ja Heidi Kauppi-Hopian kanssa.

Vermon toimitusjohtaja Pia Blom-Johansson joukkueineen perehdyttää rotarit ravien maailmaan ja hevosurheiluun.

Teksti: Jukka Reinikainen Kuvat Jari Paulamäki

 

Kuvatekstit

Toimitusjohtaja Pia Blom-Johansson kertoo raveista.

Rotarit loimittivat voittajahevosen Alert Kempin. Vasemmalla Heidi Kauppi-Hopia, Jari Paulamäki ja oikealla Mikko Tanskanen. T. Korvenoja myhäilee taustalla.

Piirikonferenssissa 16.4.2016 Gustavelundissa Tuusulassa

Piirikonferenssi alkoi Gustavelundissa Tuusulassa lippujen saapumisella ja seppelpartion lähettämisellä.
DG Ritva Heinonen kertoi, että on juuri piirikonferenssin aikana oli koolla RI:n COL eli Council on Legislation. Tiedossa on merkittäviä sääntömuutoksia.
Viestintäkomitean pj Pertti Huitu sai Suomen Rotaryn Ansiomerkin.
Ritva Heinonen jakoi lisäksi PHF:t Irmeli Viherluoto-Lindströmille, Harriet Väänäselle, Olli Manniselle ja Jukka Elolle.
Kristiina Vahvaselän piti mainion esityksen sanattomasta viestinnästä. Tiesittekö, että kun viestimme, puheen merkitys tilanteessa on vain 7%, mutta kehon kielen osuus 55 % ja äänen 38 %.
Ministeri Anne Berner - itsekin rotari - pohti puheessaan Rotarya julkisuudessa. Rotaryn on oltava rehellinen, avoin, läpinäkyvä, tunnistettava ympäristönsä tarpeet, löydettävä omat voimavaransa, erotuttava myönteisesti omalla sanomallamme sekä oltava helposti lähestyttävä. Meillä on oltava kyky rakentaa menneelle, nähdä tulevaan ja luoda uutta.
Ylitarkastaja Jaana Karhu Maahanmuuttovirastosta kertoi Piirikonferenssissa hyvin ajankohtaisesta asiasta, alaikäisten turvapaikanhakijoiden tilanteesta ja heidän edustajikseen ryhtyvien haasteista. Kun vuonna 2014 Suomeen tuli 185 ala-ikäistä, heidän määränsä vuonna 2015 oli 3024. Edustajien tehtävänä on olla alaikäisten turvapaikanhakijoiden mukana läsnä viranomaistilanteissa. Nuoret ovat jättäneet taakseen kaiken, oman elämänsä, ja kokeneet kotimaissaan rankkoja ja traumatisoivia asioita. Tämä kaikki tuo raskaan painolastin myös tähän hetkeen.
Piirin vaihto-oppilaat olivat joukolla mukana. Kukin esitteli itsensä ja kertoi kotimaansa sekä nykyisen kotipaikkakuntansa piirimme alueella. Oli ilahduttavaa huomata, että suomen kieli sujui monelta jo aika mukavasti.

 

 

Tuleva kuvernööri Markku Stenvalla ja tulevia klubien toimihenkilöitä
Tuleva kuvernööri, AG:t ja kravattituliaiset San Diegosta
Tulevat presidentit yhteiskuvassa
Kuvat PDG Niko Niemi

PETS 2016 Tallinna

 

Niko Niemen upeita uvia tapahtumasta löydätte osoitteessa:

http://nikoniemi.kuvat.fi/kuvat/Eesti+PETS+2016+/

 

***

TAITO- lavan esiintyjät näyttelyosastomme edessä, hetkeä ennen lavalle astumista. Vasemmalta:
vaihto-oppilas Marcela Cotreras Islas, Meksiko, Töölön RK, Anna Costajussa Tellez, Espanja, Verkkorotary; PP Tanja Väkevä, Rotaract Helsinki, Mr Grossman, Rotaract Hki, Rotex- edustajamme Telma Peura, Sara Kuvaja ja Tuulia Hörkkö sekä juontaja Pres Ilkka Ahtiainen, Lauttasaaren RK. Kuva: Pertti Huitu
Vasemmalta Ilkka Ahtiainen juontaa, keskustelemassa pres. Jukka Aula, Kanta-Espoon RK Tuulia Hörkkö, Sara Kuvaja ja Telma Peura. Kuva: Pertti Huitu

Rotary mukana EDUCA-messuilla
 

Piirimme osallistui 29.-30.1.2016 ensi kertaa opetus- ja kasvatusalan suurtapahtumaan, EDUCAan, Helsingin Messukeskuksessa. Kärkiteemoiksi valitsimme nuorisovaihdon, Rotaractin ja RYLAn. Oman näyttelyosaston lisäsi kärkihankkeemme esiteltiin lauantaina myös messujen TAITO- lavalla. Innokkaina vapaaehtoisina saimme mukaan esiintyjiksi kolme vaihdosta palannutta Rotex-edustajaa, kaksi nykyistä vaihto-oppilasta Espanjasta ja Meksikosta sekä edustajat Rotaractista ja Kanta-Espoon Rotary-klubista. Innostavan rennon keskustelunomaisen tapahtuman juonsi ammattitaidolla toimituspäällikkö Ilkka Ahtiainen MTVsta. Hän toimii myös Lauttasaaren klubin presidenttinä.

Näyttelyvieraat olivat todella kiinnostuneita toiminnastamme, ja kymmenet osoittivat halukkuutensa liittyä jäseniksi klubeihimme, maanlaajuisesti. Sadat kirjanmerkit tuoreine rotaryinfoineen tekivät hyvin kauppansa. Saadut ensikokemukset osallistumisesta kannustavatkin vahvasti pohtimaan mukaan lähtemistä myös ensi vuonna.

Pertti Huitu

 

Länsi-Uusimaalehden artikkeli 28.1.2016
Irmeli Viherluoto-Lindström ja Markus Lindström
Lohjannummen rotaryklubin presidentti Riitta Pesonen
Irmeli Viherluoto-Lindström ja Teija Tiilikainen
Matti Vanhanen ja Riitta Pesonen
Teija Tiilikainen

Lohjannummen Rotaryklubin InterCity-kokouksen Lohjalla Laurea-ammattikorkeakoulun luentosalissa 26.1.2016

 

Tilaisuus keräsi salin täydeltä väkeä. Paikalla taisi olla myös lähes kaikkien Länsi-Uudenmaan klubien edustajia. Luennoitsijoina olivat vetovoimaiset johtaja Teija Tiilikainen ja kansanedustaja Matti Vanhanen

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen pohtii puheenvuorossaan, kestääkö yhteinen eurooppalainen arvopohjamme tämän ajan muutoksissa. Kansanedustaja Matti Vanhanen valottaa Suomen tilannetta sen ollessa jälleen idän ja lännen rajalinjalla. Hän kertoo myös Paasikivi-Seurasta ulkopoliittisen keskustelun foorumina.

Hienosti järjestetty tilaisuus!

Kiitos presidentti Riitta Pesonen, klubi ja muut järjestelyihin osallistuneet,

Irmeli Viherluoto-Lindström, AG
kuvat: Paavo Hacklin, Vihdin rotaryklubi

 

RI Presidentin logo
2015 - 2016
Tulevan RI Presidentin logo
2016 -2016
Sibeliusta Kauniaisten Tammikummun potilaille ja hoitokoti Villa Anemonen asukkaille sekä koko henkilökunnalle. Järjestäjänä Kauniaisten Rotarit ja esiintyjinä Kauniaisten musiikkiopiston opettajia. Kiitos musiikkiopistolle, että teitte tämän tilaisuuden mahdolliseksi.
Kuva paikallislehti Kaunis Granin verkkosivuilta!

Rotary Director Per Hoyen Piirin 1420 vieraana

 

Tiistaina illansuussa Rotary Internationalin hallituksen jäsen, Johtaja Per Hoyen Tanskasta oli tapaamssa kuvernööri Ritva Heinosta, rotarypiirimme past-kuvernöörejä, komiteoiden puheenjohtajia ja meitä apulaiskuvernöörejä Lindströmtalolla Helsingissä. Innostavaa mielipiteiden vaihtoa jäsenyydestä ja jäsenhankinnasta ja vähän sisäpiiritietoa tulevasta! IV-L

Kuva: Pertti Huitu

Rotarysäätiökomitean tilaisuus 5.11. Helsingissä

Kalastajatorpalla pidetyn tilaisuuden teemana oli Rotarysäätiö tutuksi ja tueksi, ja siihen osallistui piirin säätiöasiamiehiä, aluetoimikuntien jäseniä, klubien nykyisiä ja tulevia presidenttejä sekä muita aiheesta kiinnostuneita. 

Piirikokous 24.10.15 Vantaalla

***

***

Innokasta yleisöä venyttelemässä ...
... ja kuva illan liikuttajista: Ida ja Veera Cuckoo Workoutista.
Kuvat Jari Paulamäki Past President Leppävaaran RK

 

”Suomen talous ja tulevaisuus metsässä?” -kutsuseminaarissa innostuttiin biotalouden mahdollisuuksista ja Leppävaaran tulevasta kasvu- ja kehityskäytävästä

Seminaari järjestettiin tiistaina 8.9.2015 Metropolian Leppävaaran kampuksella. Se on tarkoitettu metropolialueen elinkeinoelämän ja koulutuksen avainhenkilöille sekä kunnallisille vaikuttajille ja päätöksentekijöille. Tilaisuuden varmaotteisena ja kokeneena juontajana toimi johtaja Saija Äikäs, Helsingin seudun kauppakamarin Espoon toimistosta ja tilaisuuden avasi Leppävaaran Rotaryklubin presidentti Mikko Tanskanen.

Leppävaaran Rotaryklubin, Metropolia Ammattikorkeakoulun, Espoon kauppakamarin ja Espoon kaupungin yhteistyössä suunnittelema ja toteuttama perinteinen ajankohtaisseminaari järjestettiin jo 17. kerran. Tänä vuonna teemana oli ”Suomen talous ja tulevaisuus metsässä?” Aihe oli erityisen ajankohtainen, koska hallitus on valinnut biotalouden yhdeksi kuudesta kärkihankkeestaan. Lisäksi Rotary Start Up Challenge 2015 -kilpailun voittajat esittelivät uutta Cuckoo Workout taukoliikuntapalvelujen konseptiaan.

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä kertoi sanoin ja kuvin, miten kaupunki vauhdittaa yrittäjyyttä ja haluaa toimia innostavana kasvualustana elinkeinoelämälle. Mäkelä haastoi puheessaan Metropolian ja Laurean luomaan uuden, Otaniemeä vastaavan ja yrityksiä houkuttelevan osaamiskeskittymän myös Leppävaaraan.

***

 

DG Ritva Heinonen
Kuva: Paavo Hacklin Vihti RK

 

 

KLUBIEN SYYSKAUSI KÄYNNISTYNYT

 

...

Lohjan Rotaryklubi ja Lohjannummen Rotaryklubi paistoivat ravintolapäivänä 16.8.2015 muurinpohjalettuja Lohjan torilla. Tuotto menee paikalliseen hyväntekeväisyyteen nuorten ja lasten hyväksi. Samalla tehtiin Rotarya näkyväksi Roll-upien ja lehtisten avulla sekä kerrottiin Rotarytoiminnasta.
Karkkilan Rotaryklubi lahjoitti 60-vuotisjuhlansa yleisökonsertin tuoton 3000 euroa Uusi Lastensairaala 2017 tukiyhdistykselle 26.6.2015. Lahjoituksen otti vastaan hankkeen vetäjä ja tukiyhdistyksen puheenjohtaja, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (vasemmalla). Shekin ojensi Karkkilan klubin presidentti Marja Peltonen. Lue koko artikkeli Rotary Norden -lehdestä numero 5.

Piirikuvernööri Birger Stjernberg luovutti kuvernöörin vitjat ja rintamerkin seuraajalleen Ritva Heinoselle juhlallisessa tilaisuudessa Suomenlinnassa.

Paikalla oli runsaslukuinen Past kuvernöörien edustus, komiteoiden vetäjiä ja apulaiskuvernöörejä avec.

Lisää kuvia tilaisuudesta Kohdassa Käätyjenvaihto 17.6.2015

***

 

 

KEVÄTKAUSI 2015

ROTARIEN MATKASSA MUSIIKIN MAILMASSA

Terveiset Rotarypiiri 1420 Rotarydistrikt - järjestämästä musiikki iltapäivästä Espan lavalta.
Kuva: Raimo Veikko Tapani Partanen‎ Rotarypiiri 1420 Rotarydistrikt

***

Presidentti Timo Neuvonen ja Past president Helena Iivanainen Vihdin Rotaryklubi
... ja ilta sujui Ascotin merkeissä! Kuvassa AG Irmeli Viherluoto-Lindström ja Markus Lindström

Vihdin rotaryklubin kesäjuhlaa ja vitjojen vaihtotilaisuutta

vietettiin lauantaina 13. kesäkuuta 2015 Hill Side Golf & County Clubilla


Vihdin klubin 60-vuotis juhlavuoden ollessa kyseessä kesäjuhlapäiväkin oli monipuolinen. Päivällä pelattiin Vihdin rotaryklubin historian ensimmäinen golfkisa tai osallistuttiin vaihtoehtoisesti opastetulle kävelyretkelle. Illalla kokoonnuttiin sankoin joukoin iltajuhlaan ja vitjojen vaihtoon. Kaikki juhlapäivän tapahtumat olivat avec.

Kuvernööriä tilaisuudessa edusti Piirin Länsi-Uudenmaan AG Irmeli Viherluoto-Lindström puolisoineen.

***

D 1420 Piirikonferenssi, Distriktskonferens 18.04.2015

 

***

 

Leppävaarassa palkittiin yrityskilpailun parhaimmistoa

 

Yrityskilpailut

Yrityskilpailut järjestivät yhteistyössä Leppävaara – Albergan Rotaryklubi, Espoon kaupunki, Helsingin seudun kauppakamari, Omnia ja Laurea. Kilpailuiden suojelijana toimi Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Yhtenä kolmesta kilpailusarjasta palkittiin Yrityskilpailut 2015 –tilaisuudessa Leppävaaran Rotareiden Rotary Start Up Challenge –kilpailun parhaimmistoa. Kilpailuun saivat osallistua kaikki pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoiden perustamat startup-yritykset. Kilpailussa arvioitiin erityisesti yritysten liiketoimintasuunnitelmien toteuttamiskelpoisuutta.

Start Up Challenge –kilpailun voittajaksi julistettiin Laurean opiskelijoiden perustama yritys Cuckoo Workout. Se on pelillinen liikuntapalvelu, joka aktivoi ihmisiä liikkumaan työpäivän aikana. Cuckoo Workoutin muodostavat Veera Lehmonen, Ida Mänty ja Joonas Iivonen. Muut palkintosijoille yltäneet yritykset tulivat Arcada-ammattikorkeakoulusta ja Hankenista.

Lue koko juttu tästä

 

PETS 2015 14.3.2014

***

Kuvia Suomen ensimmäisestä Women in Rotary -lounastapahtumasta Katajanokan kasinolla maanantaina 9.3.2015


Aiheina olivat mm tulevan kuvernöörin Ritva Heinosen “Miten rotarit tekevät hyvää maailmassa”, Kanta-Espoon Rotaryklubin Presidentti Maria Sipilän “Women in Rotary” ja Iso-Britannian suurlähettilään Sarah Pricen hieno esitys “Co-operation between Finland and UK in terms of ending sexual violence in war and making women's development one of the millennium development goals”.

Ensi vuonna jälleen!

***


 

***

Vihdin Uutisten (alueellinen ilmaisjakelulehti) Rotary-artikkelikokonaisuus Rotarytoiminnasta ja Vihdin ja Vihti-Nummelan Rotaryklubeista sekä tietenkin vaohto-oppilas Alexista. Käytännössä kokonainen aukeama.  

Hieno näkyminen on klubien hallitusten ja erityisesti Vihdin RK:n Sanna Haanpää-Liukon ansiota. Upea teksti on Marika Aspilan "kynästä".

 

 

PALVELUN JA AUTTAMISEN HENGESSÄ

 

Kansainvälisen rotaryjärjestön Rotary Internationalin perustamisesta tulee helmikuun 23. päivänä kuluneeksi 110 vuotta. Palvelu on rotareiden toiminnan kulmakiviä, jonka varaan vihtiläisetkin rotaryklubit rakentavat. Työ vanhusten, lasten ja nuorten hyväksi on myös omaa juhlavuottaan viettävien 60- ja 25-vuotiaiden klubien keskiössä.  

–Rotaryn tunnuslause on Service Above Self - palvelu itsekkyyden edelle. Mielestäni keskeisintä rotarytoiminnassa on palvelun kanavoituminen käytännön toiminnaksi niin klubissa kuin työ- ja  yksityiselämässäkin, linjaa klubeista vanhemman, Vihdin rotaryklubin, presidentti Helena Iivanainen.
–Arvostan rotarytoiminnassa hyvän tekemistä yhdessä ja auttamista. Vihdin rotaryklubi haluaa toteuttaa Rotaryn tavoitteita edistämällä etenkin vanhusten, lasten ja nuorten hyvinvointia Vihdin alueella, Iivanainen kertoo. –Jäseniämme palvelemme mielenkiintoisilla ja korkeatasoisilla viikkokokouksilla, jotta he pysyisivät aktiivisina ja toimintaan sitoutuneina.

Vihti-Nummelan rotaryklubin presidentti Hannu Alanen pitää rotarytoiminnassa tärkeimpänä klubin omia tavoitteita ja niiden toteuttamista. Hän arvostaa myös uuden oppimista. –Klubimme viikkokokouksissa pidetyt kiinnostavat esitelmät, vuorovaikutus klubin jäsenten kanssa sekä yritys- ja klubivierailut herättävät tuoreita ajatuksia, Alanen kertoo. –Palvelua klubimme on toimintansa alusta lähtien pitänyt esillä panostamalla vihtiläisten sotainvalidien ja -veteraanien viriketoimintaan. Teemme yhteistyötä monin tavoin myös kummiklubimme Vihdin rotaryklubin kanssa.

Lue koko artikkeli TÄSTÄ

***

 

...ja näin Vaasassa! 

 

                                                                                            MEDIATIEDOTE

                                                                                                                                                                         Vapaa julkaistavaksi 18.2.2015

 

ROTARY DAY – TAPAHTUMA REWELL CENTERISSÄ JA KÄVELYKADULLA LAUANTAINA 21.2.2015,
TÄHTIVIERAANA TUNNETTU RAP-ARTISTI ELASTINEN

 

Vaasan ja Mustasaaren Rotaryklubit juhlistavat kansainvälisen Rotaryjärjestön 110 vuotista taivalta tulevana lauantaina 21.2.15 klo 11–15 Vaasan keskustassa kävelykadulla ja Rewell Centerissä.

Rotary on eettisellä pohjalla toimiva kansainvälinen palvelujärjestö.  
Se perustettiin Chicagossa 23.2.1905 Paul Harrisin kokoon kutsumana.  Perustajat ottivat ensimmäiseksi tehtäväkseen kotikaupunkinsa liikemoraalin parantamisen. Jo 1910 toiminta-ajatus laajentui ympäröivän yhteiskunnan kehittämiseksi, josta edelleen maailmanlaajuiseksi päämääräksi. 

 

Nykyään rotareita on yli 1,2 miljoonaa järjestön noin 34 000 klubissa yli 200 maassa. Suomessa on 297 rotaryklubia, joissa on noin 10 850 jäsentä.  Klubit kutsuvat jäsenikseen paikkakuntiensa hyvämaineisia ammattimiehiä ja -naisia. 

 

Järjestönä Rotary on tullut tunnetuksi teoistaan.  Erityisesti maailmanlaajuiset nuorisovaihto ja humanitaariset hankkeet ovat muokanneet Rotaryn myönteistä kuvaa.  Rotary oli alkuun panevana voimana maailman terveysjärjestön 1985 aloittamassa hankkeessa hävittää polio maailmasta. Tähän hankkeeseen Rotary on kanavoinut yli 1,2 miljardia USD:a sekä runsaasti jäsentensä henkilökohtaista vapaaehtoistyötä.  Poliotapausten määrä on vähentynyt 99 % vuodesta 1988 alkaen.

 

Rotary Day – tapahtumassa jaetaan tietoa Vaasassa ja Mustasaaressa toimivan neljän klubin jäsenten toimesta mm. Rotaryjärjestön maailmanlaajuisesta vaihto-oppilastoiminnasta. Ohjelmassa myös on Palokuntanuorten toiminnan esittelyä kävelykadulla klo 11–13 ja Rotaryn nuorisotoiminnan esittelyä Rewell Centerissä klo 11–15.

Päivä huipentuu klo 13–14, kun paikalle Rewell Centerin lavalle saapuu haastateltavaksi tunnettu suomalainen rap-artisti Elastinen sekä vaasalaisia muusikkoja, kuten Kuningas Pähkinä ja Salazar Pakyo. Musiikista vastaa Radio Lux.

 

Toivotamme median edustajat lämpimästi tervetulleeksi tapahtumaan.

 

Jaana Heikkonen                                                                  Harry Swanljung
Presidentti                                                                                                   Apulaiskuvernööri
Rotaryklubi Vaasa Botnia                                                                  Rotary Piiri 1380
Puh 0400 669 448                                                                  Puh 040 848 3130

***

ROTARY NÄKYVÄKSI JA TEKEVÄKSI – SÄÄTIÖRISTEILY  7.-8.2. 2015

Valtakunnallinen Rotarysäätiöpäivä järjestettiin risteilyllä Turusta Tukholmaan 7.-8.2. 2015 Viking Amorellalla. Säätiöasioiden lisäksi esillä oli Rotaryn julkisuuskuvan parantaminen. Seminaarissa esiteltiin Rotaryn menestystarinoita ja innostettiin rotareita tukemaan Rotarysäätiön toimintaa.

Puhujina oli rotareita Rotarymaailman huipulta, mm. RI:n past presidentti Carl-Wilhelm Stenhammar, RI:n hallituksen aikaisempi jäsen Ann-Britt Åsebol ja virassa oleva Per Höyen sekä Rotaryn Zurichin toimistosta Elizabeth Lamberti. Julkisuuskuvasta kertoi Christina Bredin.

Seminaariin osallistui satakunta rotaria Suomesta ja luennoitsijakaarti Ruotsista.

Hieno seminaari, jossa oli mahdollisuus tavata vanhoja tuttuja ja luoda uusia kontakteja!

Kiitos Piirin 1390 Rotarysäätiökomitean puheenjohtaja Pentti Aspila ja tiimi!

 

***

DGE Ritva Heinosen ja DGN Markku Stenwallin haastattelu Kauniaisten paikallislehdesstä KaunisGranissa. Tutustu lehteen Kauniaisten kaupungin verkkosivuilla.

Vuoden 2015 PrePETS-tilaisuudet käynnistyneet 3.2.2015 Kauniaisista

 

Ensimmäinen tilaisuus pidettiin Kauniaisissa, jossa kokoontui nelisenkymmentä rotaria. Tilaisuuden avasiavt Kasavuoren yläkoulun rehtori Riitta Rekiranta ja vararehtori Leena-Maija Niemi toivottamalla rotarit tervetulleiksi Unelmakouluun (www.unelmakoulu.fi).

 

Tuleva kuvernööri Ritva Heinonen kertoi San Diegon kuulumiset ja samoin päätti tilaisuuden kertomalla uusista/vanhoista tavoitteista, joiden etenemistä seurataan/mitataan kuukausittain. Tietojärjestelmät tulevat näyttelemään aktiivista roolia klubien arkipäivässä!

 

Aikataulu oli tiukka, mutta etenkin eiintyjät saivat hyvää palautetta! Kiitos presidentti Helena Iivananinen Vihdin klubista ja sihteeri Harriet Väänänen Katajanokan klubista!

***

 

Verkkorotarit USAn lähetystön Innovaatiokeskuksen vieraina

Hieno Verkkorotarien vierailu 3.2. illalla US Embassyn Innovation Centeriin. Mukana 32  klubilaista seuralaisineen. Vahvistuksena hyvä edustus kummiklubeistamme Kluuvista, Finlandia Hallista ja Hki Internationalista, kiitos. -Hyvä briefi keskuksen toiminnasta ja tutustuminen moderneihin tiloihin. Todellinen eko-vihreitten taloteknisten ja energiaratkaisujen  kestävän kehityksen kokonaisuus, viehättävä interiööri ja kaunista taidetta esillä. A real Finnish -American show case. -Kanava auki kaupallista, tieteellis-teknistä ja kulttuurialan yhteistyötä varten. Kiitos mukana  olleille!

***

Ehkäisevän päihdetyön taitajat palkittiin Espoossa.

Kanta-Espoon rotaryklubi jälleen vauhdissa ja Espoon kaupungin sivuilla!

***

Hangon Rotaryklubin hyväntekeväisyyskonsertti 10.1.2015

 

Konsertissa esiintyivät Fredi ja Vesa Aaltonen Band sekä yllätysvieraina paikalliset upeaääniset nuoret taiteilijat! Mahtava tilaisuus, jossa kuultiin Fredin tunnettuja kappaleita 60- ja 70-luvuilta.

Illan tarjoilusta vastasi Kaj-Eric Nixu Knichter ja isäntänä toimi Hangon klubin presidentti Krister Sjöström.

Paikalla oli reilut 200 vierasta. Lipputulot menevät lyhentämättömänä hyväntekeväsyyteen.

Kuvat AG-Irmeli.

 

***

 

Rotary Day and Rotary Youth Leadership Awards (RYLA) Espoo Finland 2014

 

We bring together leaders who are ready to take up on the toughest challenges in the world. See how we make a change in our community. Here celebrating Rotary Day in Tapiola, Espoo, Finland and Rotary Youth Leadership Awards event at the Aalto university.

 

***

 

Vihti Nummelan rotaryklubin InterCity kokous
 

pidetiin torstaina 30.10.2014 alkaen klo 18 Nummelan Airhotellissa.  Mukana neljä naapuriklubia; Vihti, Karkkila, Lohja ja Lohjannummi. Tilaisuudessa luennoi tunnettu "unitohtori" professori, neurologi Markku Partinen aiheenaan unen merkitys yksilön hyvinvointiin. Kokous oli avec -tilaisuus ja avoin paikalliselle yleisölle. Tilaisuuteen osallistui kaikenkaikkiaan 120 vierasta.

Kiitos Vihti Nummelan rotaryklubin presidentti Hannu Alanen tilaisuudesta, joka oli aivan mahtava  alueellinen Light Up Rotary - tapahtuma!

Irmeli Viherluoto-Lindström
Piirin 1420 Länsi-Uudenmaan AG

 

Leppävaaran Rotaryklubin syystapahtumia

 

Syysseminaarissa 2014 vaikuttava puhujakattaus

Leppävaaran Rotaryklubin, Metropolia Ammattikorkeakoulun, Kauppakamarin ja Espoon kaupungin yhteistyönä suunnittelema ja toteuttama seminaari järjestettiin jo 16. kerran 2.9.2014.

Seminaarin teemana oli tänä vuonna SUOMI TAKAISIN MENESTYKSEN POLULLE – JOHTAMISEN HAASTEET TYÖN ORGANISOINNIN VIIDENNESSÄ VAIHEESSA. Teemaa käsittelivät puheenvuoroissaan mm. Kone Oyj:n ex-toimitusjohtaja Matti Alahuhta, Taloustutkimus Oy:n tutkimusjohtaja Juho Rahkonen, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja Metropolia Ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola.

 

Rotary Day – Kansallinen Rotarypäivä la 11.10.2014

Leppävaaran Rotarit laulattivat Rotarypäivänä

Oopperalaulaja Jukka Romu veti vahvalla äänellään Leppävaaran Rotaryklubin järjestämän yhteislaulutilaisuuden kauppakeskus Sellon Sellosalissa juuri niin hyvin kuin tosiammattilainen osaa. Lämminhenkisessä tilaisuudessa oli huumoria ja tunnelmaa.

Laulutilaisuuden juonena oli elokuvamusiikki. Pianossa klubiveli Jukka Okkonen loihti hienosti teeman mukaisen ilmapiirin. Jälki-istunto pidettiin Sellosalin kahviossa. Yhteislaulut oli Leppävaaran Rotaryklubin panos Kansalliseen Rotarypäivään.

Sivun alkuun!

***

Leppävaaran rotaryklubin syysseminaari 2.9.2014
Intercity - tapahtuma Metropoliassa; Syysseminaari (16. kerta)
Oopperalaulaja Jukka Romu
Rotary Day – Kansallisen Rotarypäivän yleisöä Leppävaaran Sellossa

Juhlapuhe 18.10.2014

ROTARYPAASIN PALJASTUS

(Opetusneuvos Kaarlo Kovalaisen pitämä puhe  Kirkkonummen Rotaryklubin   Rotarypaasin paljastustilaisuudessa, Kirkkonummen Kirkkolaaksossa,  lauantaina 18. 10. 2014 kello 14.00).

 

Arvoisat  Kirkkonummen Rotaryklubin jäsenet ja klubin hallitus  sekä  paasitoimikunta.

Hyvät naiset ja herrat
Arvoisat  vieraat – Ärade gäster
 

Kiitän saamastani  kutsusta tähän hienoon ja  kiinnostavaan tilaisuuteen, jossa tänään  18.10. 2014  paljastetaan ja esitellään Kirkkonummen Rotaryklubin paasi-veistos.
 

PAASI-VEISTOS

Paasiksi  kutsuttu veistos ja siihen kiinnitetty valuvalmisteinen rotarymerkki  saavat tänään  yhteisen  erisnimen.

Veistos on  muotoiltu Porkkalan graniitista.  Paasin yläosaan  on veistetty matala kalottimainen  syvennys, johon  on kiinnitetty valutyönä tehty koboltin sininen ja kullan värinen rotaryn ratasmerkki. Rotarymerkki  on hammasratas, jossa on 24 hammasta ja kuusi  puolaa.  Kauniin  rotary-rattaan valamiseen tarvittu muotopohja on valmistettu  Omnian  ammattiopistossa oppilaiden ja  opettajien yhteistyönä Kirkkonummen toimipisteessä.

Tätä tilaisuutta  voitaneen kutsua  myös  sanoilla ”rotary näkyvämmäksi”, sillä  tänään paljastettava paasiveistos on klubimme toiminta-alueella  ensimmäinen ulkoisesti näkyvä rotarymerkki, jos ei oteta lukuun pieniä opaste- ja rintamerkkejä, joiden merkitystä ei kuitenkaan pidä vähätellä. Onhan Rotaryn rintamerkki rotariuden ainoa näkyvä todiste.

Niin kuin Tapio Rautavaaralle  korttipakka toi  mieleen Raamatun sisältöä,  niin  minut
tämä paljastettava  paasi johdattaa moniin mielleyhtymiin rotarysta.

PORKKALA

Paasin  materiaalin louhintapaikan nimi, Porkkala,  palauttaa mieleeni sen lähihistorian ja vuodet 1944 – 1956. Vasta tämän jälkeen, kun Porkkalan alue ja samalla myös osa Kirkkonummen kuntaa  palautuivat Suomelle, tuli Kirkkonummen Rotaryklubin perustaminen mahdolliseksi. Kirkkonummen Rotaryklubi perustettiin v. 1978, jolloin alueen teollistumisen myötä  kasvanut ja yhä kasvava väestöpohja tekivät klubin perustamisen ajankohtaiseksi.

Porkkala tuo mieleeni  myös  ehkä tunnetuimman kirkkonummelaisen ja samalla pohjoismaisen rotaryvaikuttajan Kai Brunilan. Hän oli paitsi toimitusjohtaja, kirjailija ja revyy-ohjaaja myös Rotary Nordenin päätoimittaja  sekä Kirkkonummen Rotaryklubin ensimmäinen PHF  ja kunniajäsen. Brunilan  kirjoittamat Porkkala-aiheiset kirjat, joita lienee vielä kirjastoissa ja kouluissa, saattavat  kiinnostaa myös nuoria kirkkonummelaisia.

Tässä yhteydessä  mielleyhtymiini tulee  myös monia  kirkkonummelaisia yrityksiä ja yhteisöjä  sekä näiden johtotehtävissä toimineita Kirkkonummen Rotaryklubin jäseniä eli rotareita sekä näiden matrikkelimerkintöjä:  kunniajäsen, Chart, PHF.  Heistä mainittakoon  kirkkonummelaisena vaikuttajana tunnettu toimitusjohtaja,  Kirkkonummen sanomien päätoimittaja Mikko I. Salo ja Kirkkonummen kaupallisen- ja muun liike-elämän  palvelukeskuksen merkittävä  kehittäjä eli Kirkkonummen  Prisman perustaja, kauppaneuvos, kommerseråd, Håkan Smeds.

Kirkkonummen Rotaryklubin perustaminen tuo ensimmäisenä mieleeni  Suomen Sokeri Oy:n johtajan, Heikki Hongiston, joka oli Kirkkonummen Rotaryklubin perustaja ja sen  ensimmäisen toimintavuoden 2. presidentti  1978-1979 sekä myös toimintavuoden 1979-1980 presidentti. Heikki Hongisto vieraili työmatkoillaan usein ulkomaiden rotaryklubeissa  ja kotiin palattuaan hän luovutti  klubillemme vierailuillaan saamansa standaarit samalla kertoen niistä ja  vierailuistaan.

Näin klubimme standaarikokoelma kasvoi kohtalaisen suureksi.  Kokoelman arvokkain rotaryn standaareista on  maailman ensimmäisen rotaryklubin eli  Chicagon 1. Klubin Standaari.

Heikki-nimestä tulee  mieleeni myös toinen Heikki eli Rakennuspalvelu  Oy:n toimitusjohtaja, Heikki Oksanen, Kirkkonummen Rotaryklubin Past Presidentti  ja  lisäksi nyt paljastettavan Rotary-paasin suunnittelija ja toteuttaja.

Klubin presidenttinä toimiessaan Heikki joutui ottamaan vielä harkittavakseen kaavallisesti toteutumatta  jätetyn  (Rotaryn, 100 v. Juhlavuoden, 2005,) Rotarypuistohankkeen.  Tämän vuoksi laadittiinkin uusi toteutuva suunnitelma, joka aikaisemmasta ajatuksesta poiketen  koski nyt ensisijaisesti puistoonkin  sopivan veistoksen tai paasin toteuttamista, sille sopivaan paikkaan, joksi sitten osoittautui Kirkkolaakson alue.

PAASIN SIJAINTI   JA –YMPÄRISTÖ

Nyt vielä paasiksi kutsuttu veistos  (kuvassa), sijaitsee  Kirkkolaakson viheralueella.  

PAASIN SIJAINTI JA -YMPÄRISTÖ

Paasin sijaintipaikka lähiympäristöineen on monien mielestä ihanteellinen. Sen  läheisyydessä  kasvaa  kaunis  mänty ja  vieressä  on vuolaana  virtaava Tolsan joki sekä pieni polku penkkeineen. Ne saattavat luoda myös romanttisia mielleyhtymiä.

Molemmat, sekä puu – että vuolas virta, ovat olleet myös rotaryn perustajalle Paul Harrisille tärkeitä  symboleita. Elokuussa  22. päivänä vuonna 1932 Paul Harris istutti Helsingin Kaivopuistoon ”ystävyyden puun.”  Edellisenä päivänä  hän  oli vieraillut Paul Thorwall:in  kanssa  Hvitträskissä, Kirkkonummella, Eliel Saarisen luona.  Todenperäisesti he silloin keskustelivat myös rotarysta  ja  ”ystävyyden puun ” istuttamisesta sekä rotaryliikkeen  kansainvälisestä  kasvusta. Ehkäpä puun istuttamisella Paul Harris halusi tehdä rotarya näkyväksi.  Harrisin istuttamaa puuta ei enää Kaivopuistossa ole, mutta ehkäpä Kirkkolaakson männyssä tämä ystävyyden puun ajatus voisi saada jatkoa. 

Vuolas virta, joka on satojen ehkä tuhansien pienten purojen ja jokien summa, oli myös Paul Harrisille mieluisa vertauskuva rotarysta.

Retorisesti voidaan kysyä, mikä on ollut se voima, joka on kasvattanut neljän miehen perustamana syntyneestä pienestä yhdistyksestä maailmanlaajuisen palvelujärjestön eli rotaryn.

Eikö rotaryn vaalima ihanteellisuus olekin yhä ja alati arvokasta. Tunnuslause  ”Palvelu itsekkyyden edelle”,  toteutuu rotarytoiminnan monissa muodoissa, kuten klubipalvelussa, ammattipalvelussa, yhteiskuntapalvelussa, kansainvälisessä palvelussa ja nuorisopalvelussa  sekä  Rotarysäätiön ohjelmiin osallistuvassa tukipalvelussa kuten esimerkiksi PolioPlus -ohjelmassa.  

PAASI –VEISTOS JA ROTARYMERKKI   YHDESSÄ  MUODOSTAVAT ROTARYPAASIN, JONKA NYT PALJASTAME   NÄKYVÄKSI !     

PYYDÄN POISTAMAAN ROTARYPAASIA PEITTÄVÄN ”VERHON.”

PALJASTETUN PAASIN NIMI ON NYT ”ROTARYPAASI”.

Haluan tässä yhteydessä esittää parhaimmat kiitokseni tämän Rotarypaasi-nimisen taideteoksen suunnittelijalle, toimitusjohtaja Heikki Oksaselle  hänen  kokonaisvaltaisesta eriomaisesta toteutuksestaan.

Uurastuksesi loi  hienon kokonaisuuden, samalla teit rotarya näkyväksi!

Kiitos.

Sivun alkuun!

***

Vihris viihtymäs

 

Runoilija Heli Laaksosen sanoin : "Nii hyvi ol vihtiläine Rotary-väki valmistautunu runoehtoosse, en ol ennen tämmöistäkä nähny".

Lippuja oli myyty 220 kappaletta eli salin täydeltä, ja ennen esitystä yleisö nautti pullakahvit! Tilaisuuden jälkeen voi ostaa Heli Laaksosen kirjan omistuskirjoituksin ja ottaa mukaan tuutillisen auringonkukansiemeniä keväällä istutettavaksi purkkiin tai peltoon.

Länsi-Uudenmaan apulaiskuvernööri ja puoliso Markus kiittävät Vihdin klubin presidenttiä Helena Iivanaista ja klubilaisia aivan mahtavasta illasta!

Sivun alkuun!

***

Kuva: Holvi

RYLA = Rotary Youth Leadership Awards

 

RYLA INNOSTAA NUORIA HYVÄÄN JOHTAJUUTEEN

 

Rotary Youth Leadership -seminaaria on järjestetty Kanta-Espoon Rotaryklubin toimesta aikaisemminkin. Muutaman vuoden tauon jälkeen perinne päätettiin kuitenkin elvyttää uudelleen. Aalto Design Factoryn iso sali täyttyi innokkaista alle 30-vuotiaista varhain lauantaiaamuna 4.10, kun RYLA pyörähti käyntiin. Kanta-Espoon Rotaryklubin aloitteesta syntyi RYLA Espoo, joka halusi räväyttää perinteistä mallia ja tuoda tapahtuman tähän päivään. Siispä intensiiviseen yhden päivän tilaisuuteen oli kutsuttu paikalle mm. itse Rovion Angry Birds Mighty Eagle Peter Vesterbacka.  Pääkohderyhmäksi valittiin Aalto yliopiston johtajuudesta kiinnostuneet opiskelijat. Osallistujia oli kaikista Aallon yksiköistä. Johtajuusvalmennusta tarjoava Aalto Executive Education oli myös luonnollinen kumppani tapahtumalle.  Lisäksi haluttiin pitää mielessä tulevat rotaryvaihto-oppilaat ja tapahtumaan osallistuikin muutamia lukiolaisia Etelä-Tapiolan ja Viherlaakson lukiosta. Myös Rotaract Helsinki ja Nuorkauppakamari olivat järjestelyissä apuna.  Paikalle oli haalittu joukko tunnettuja johtajia, jotka yleensä esiintyvät seminaareissa, joihin opiskelijoilla on harvoin mahdollisuutta ostaa lippuja.  Uravinkkejä nuorille oli kertomassa Peter Vesterbackan lisäksi Anne Stenros, KONE, Reidar Wasenius, Briim, Riitta Lumme-Tuomala, Aalto Executive Education, Panu Luukka. Naqu Oy, Kristiina Helenius, AmCham, Marjo Miettinen, EmGroup & Teleste, Will Cardwell, Aalto yliopisto, Jukka Kujala, Slush ja Ritva-Liisa Luomaranta, Borenius.  Myös korkealaatuiset, mutta hintavat johtamiskoulutukset ovat tyypillisesti opiskelijoiden ulottumattomissa.
Kanta-Espoon Rotaryklubin Presidentti Maria Sipilä aloitti tervetulopuheensa näyttämällä humoristisen videon, jossa kerrottiin nuoresta amerikkalaisesta Englantiin opiskelijavaihtoon tulleesta nuoresta naisesta. Videon kulku meni näin: Nuori opiskelijanainen istuu tylsistyneenä puiston penkillä, kunnes tapaa vanhan englantilaisen herrasmiehen, joka kertoo olevansa matkalla suureen hyväntekeväisyysgaalaan poistaakseen polion maailmasta. Hänen ainoa neuvonsa nuoren naisen uraa ajatellen on seuraava: ”Muista ABC”. Always Be Confident (=ole aina vakuuttava). Maria mainitsi yleisölle, että tämä henkilö oli mitä suurimmalla todennäköisyydellä rotari itse.
Maria kertoi nuorille kuinka rotarit koostuvat johtajista, jotka ottavat vastaan vaikeistakin vaikeimpia haasteita sekä globaalisti että paikallisella tasolla. Esimerkkinä Maria mainitsi rotarien maailmanlaajuisen EndPolioNow hankkeen, sen aikaan saannokset ja nykytilanteen sekä paikalliset projektit, kuten Espoon kaupungin kanssa yhteistyössä tehdyn päihteetön koulu-projektin ja Lastensairaala 2017-projektin, jossa myös Kanta-Espoon Rotaryklubi klubi on ollut mukana rahoittajana. Kanta-Espoon Rotaryklubi lähettää vuosittain vaihto-oppilaan maailmalle ja joku onnekas pääsee kauttamme Suomeen. Yleisössä olikin tällä kertaa mukana oma vaihto-oppilas Ecuadorista.
Marian sanoin rotarit haluavat kannustaa nuoria tulemaan loistaviksi johtajiksi ja johtajiksi omassa yhteisössään.  Siksi myös RYLA on tärkeä osa rotarytoimintaa. Maria valotti myös omaa uraansa Nokian kasvukauden ajoilta ja kertoi kuinka uimaan opeteltiin tehtävien myötä. Maria päätti tervetulopuheensa toteamukseen, että kun teet sitä mitä rakastat sydämestäsi, menestys tulee sinulle itsestään.  Lopuksi toivotettiin yleisö tervetulleeksi rotaryperheeseen.
Nuoret esittivät paljon kysymyksiä esitysten välissä ja paikalla olikin Catchbox, lentävä mikrofoni, jota kysymysten esittäjät heittivät toisilleen. Teemoina korostuivat mm. itsensä johtaminen, kansainvälisyys, rohkeus, sitoutuminen, luovuus, tunnejohtaminen, epähierarkia, rakkaus työhön ja itsensä jatkuva kehittäminen. Väliajoilla tarjoiltiin tietysti Angry Birds -limua, ja pizzat maistuivat nuorille. Tapahtuma huipentui, kun Rotarypiiri 1420 jakoi osallistujille RYLA-todistukset. Pientä kuhinaa syntyi tilaisuuden jälkeenkin, kun innokkaat nuoret tulivat kysymään lisää Rotarytoiminnasta klubilaisilta. Tapahtuman mahdollistivat kumppanit, Kanta-Espoon Rotaryklubin jäsenet ja aktiiviset nuoret! Ei voi muuta kuin todeta, että nuorissa, näissä maailman kansalaisissa on Suomenkin tulevaisuus.
Maria Sipilä, Kanta-Espoon Rotaryklubin Presidentti 2014-2015

 

Kuvia tapahtumasta Kanta-Espoon Rotaryklubin facebook-sivulla!

 

Sivun alkuun!

Karkkilan Rotary Club ry


Keräsimme 5,8 kg rahaa Polio Plus'aan markettien edessä klo 9-15 lauantaina 11.10.2014.

Sivun alkuun!

Rotarypäivän keräys 11.10.2014 Tapiolassa Uuden Lastensairaalan hyväksi

Lehdessä ja ...
Verkossa

Rotarypäivän 11.10.2014 viestintää

Vihti Nummelan rotaryklubi mediassa

 

Vihdin Uutiset 5.10.2014 ja Luoteis-Uusimaa 2.10.2014

 

Rotareilla keräyskampanja

Polio, joka Suomessa tunnetaan myös nimellä lapsihalvaus, on virustauti, joka on vuosisatojen kuluessa aiheuttanut valtavan määrän kuolemia ja johtanut eriasteisiin pysyviin vammautumisiin kautta maailman. Tauti tunnettiin myös Suomessa.

Vielä 1940-luvulla syntyneet muistavat, kuinka poliotartuntaa pelättiin heidän lapsuudessaan. Viimeinen polioepidemia Suomessa puhkesi vuonna 1984. Tuolloin käynnistettiin laaja rokotuskampanja, joka tunnettiin ”sokeripalarokotuksina”.

Kansainvälisen rotariorganisaation johdolla kaikissa maailman rotaryklubeissa käynnistettiin yhdessä Maailman terveysjärjestön (WHO), YK:n kansakuntien lastenavun rahaston ja USA:n kansanterveysviraston kanssa vuonna1988 kampanja, jonka tarkoituksena oli hävittää polio täysin koko maailmasta. Mukaan liittyi jatkossa myös monia valtioita.

Suomalaisten rotaryklubien tätä tarkoitusta varten keräämät varat käytettiin Afganistanissa toteutettuun polionrokotuskampanjaan, jolla uskottiin saatavan polio hävitetyksi tästä maasta vuoteen 2013 mennessä. Toisin kuitenkin kävi.

Taleban-liike on estänyt kampanjan täystehoisen toteuttamisen, joten maassa tavataan tautia edelleen. Muita poliomaita ovat Syyria, Somalia ja näiden naapurimaat. Rokotekampanjaa jatketaan, pyrkimyksenä on edelleenkin polion hävittäminen.

Vaikka polio uhkaa levitä maailman kriisipesäkkeistä, tehostetuin rokotustoimin vaaraa saadaan vähennettyä.

Vihti Nummelan rotaryklubi kerää varoja ensi viikonloppuna. Lauantaina 11. päivänä lokakuuta niin Nummelassa kuin Vihdin kirkonkylässäkin Vihti Nummelan rotaryklubin edustajat keräävät punaisiin keräyslippaisiin rahaa poliokampanjan merkeissä. Keräyksellä on virallinen lupa. Varat käytetään lyhentämättöminä kampanjaan.

 

http://www.vihdinuutiset.fi/artikkeli/241856-rotareilla-kerayskampanja

Sivun alkuun!

 

 

Kuva Timo-Seppo Riihimäki
Kuvassa rotarit Markku Stenvall ja Hannele Kauranne Espoon kaupunginjohtajan Jukka Mäkelän seurassa!

Rotarit ja Silakkasoutu olivat viime viikonloppuna Aalto-yliopiston kutsumana Otahallissa.

 

Aalto-kymppi juostiin puhtaan veden puolesta 20.-21.9.14

Espoon rantamaraton -viikonloppu juostiin tänä vuonna upeassa säässä vesi-teemalla, osana Suomenlahti 2014 -vuotta. Aalto-kympin slogan oli ”Puhtaan veden puolesta”.

Viikonlopun aikana tapahtumakeskuksessa Otahallissa oli tarjolla tietoutta, miten jokainen meistä voi parantaa Itämeren tilaa työssä ja vapaa-ajalla. Mukana olivat Espoon kaupungin Suomenlahti 2014 -vuosi, Aalto-yliopiston kestävä kehitys sekä vesialan tutkimus ja opetus, AKVA (Aallon opiskelijoiden ammattiainekerho), Itämerihaaste sekä Rotaryn itämerityö.

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja Aalto-yliopiston provosti Ilkka Niemelä osoittivat myös tukensa Suomenlahden suojelulle tutustumalla Otahallin Itämeri-pisteeseen, jossa he antoivat henkilökohtaiset Suomenlahti-lupauksensa, sekä osallistumalla puolimaratonille. Lisäksi Ilkka Niemelä lähetti juoksijat matkaan sekä lauantaina että sunnuntaina.

Aalto-kymppi oli tuttuun tapaan erittäin suosittu. Yhteensä rantamaraton-viikonloppuun osallistui yli 5000 juoksijaa.

Juttu Aallon Insidessa

Sivun alkuun!

Porvoo juhli Tove Janssonin 100-vuotissyntymäpäivää lapsiperheille suunnatulla tempauksella 9.8.2014. Katukuvassa paljon sinisiä rataspalloja ja sadunkertoja Vilijonkka Rotariteltassaan!

Barnfest i Borgå

 

Tove Jansson skulle ha fyllt 100 år den 09.09.2014 och hennes minne firades med både ett seminarium av hög nivå med Finlands förra President Tarja Halonen som inledare och talare, samt en barnfest avs sällan skådade former.

Barnfesten arrangerades av Borgå Konstskola och medverkan av Svenska Klubben i Borgå samt Borgå Porvoon Rotarykubb sponsrad av D1420. Vädret var perfekt och allt gick riktigt bra. Barnfesten inleddes på Rådhustorget av konstskolans rektor, Lena Stoltzman och past president Peter Floman som var utklädd till Filifjonkan. De 200 rotaryballongerna gick åt som på heta stenar och vår Rotary - Filifjonkan samlade stora barnskaror i Rotarytältet där han berättade Muminsagor och spelade munspel. Barnen fick också rita och fundera på andra muminangelägenheter. Några föräldrar frågade om ungdomsutbytet och stämningen var glättig och lätt. Efter besöket i Rotarytältet fortsatte färden till konstskolan där  som hade gjort ett gigantiskt arbete och skapat en otrolig utställning i Tove Jansson anda och bjöd på allehanda workshops och upplevelser för både vuxna och barn.

Dagen blev en upplevelse för de som var med och Rotary syntes i ett fint sammanhang och bidrog också på ett värdigt sätt till att barnen fick en bra dag att kommaihåg och vara inspirerad av.

Peter Flander


Sivun alkuun!

 

Kuvernööri Birger Stjernbergin klubivierailut käynnissä!

 

Kuvernööri aloitti klubivierailut helteisestä Hangosta 25.7.2014 tapaamalla Hangö-Hanko Rotary Klubin hallitusta ja sen jälkeen osallistumalla klubin viikkokokoukseen. Hangon vierailua seurasivat vähintään yhtä helteisessä säässä pidetyt Lohjanummen ja Lohjan klubien kokoukset, joista kuvia ohessa.

Kuvernöörin puheen keskeisenä aiheena kaikissa tapaamisissa oli Light Up Rotary - rotaryn julkisuuskuva. Rotary Näkyväksi toteutui Hangossa hienolla tavalla, kun klubin presidentti oli pyytänyt paikallislehteä haastattelemaan kuvernööriä. Klubivierailujen keskeisiä aiheita olivat ja ovat nuorisovaihto, palveluprojektit ja jäsenyys. Nuorisovaihdon merkitys tuli konkreettisesti esille, kun Hangon klubin kokoukseen osallistui kaksi Suomenlinnan kesäleirille osallistuvaa nuorta, ja Lohjanummen klubin kokoukseen osallistui myös kaksi nuorta australialaista tyttöä, joista toinen viettää vaihtovuotensa Saksassa. Saksassa vaihtovuottaan viettävän tytön isä oli ollut vuosivaihdossa Suomessa 80-luvulla!

 

Irmeli

 

Kuvernööri Birger Stjernberg aloittamassa kautensa 2014-2015 ensimmäistä kuvernööritapaamista Hangö Rotaryklubb - Hangon Rotaryklubin viikkokokouksessa
Lohjannummen Rotaryklubin presidentti ja kuvernööri Stjernberig tyytyväisinä, kun ensimmäinen kuvernööritapaaminen sujui hyvässä, positiivisessa yhteisymmärryksessä!
Lohjanummen kubilaisia ja australialaiset vieraat.
Lohjan Rotaryklubin presidentti ja kuvernööri Stjernberg tyytyväisinä odottamassa viikkoarvonnan tulosta. Tällä kerralla onni ei suosinut kuvernööriä!

***