Tiedotusvälineille

2017

Miljoonan dollarin keräys Suomen rotareilta 100 vuotta täyttävälle Rotarysäätiölle

Tällä toimintakaudella Suomen Rotary juhlii sekä Suomen että Rotarysäätiön 100-vuotisjuhlaa. Suomalaisilla rotareilla on nyt mahdollisuus tehdä historiaa ja onnitella säätiötä osallistumalla miljoonan dollarin lahjoitushaasteeseen toimintakaudella 2016-2017. Keräys on hyväksytty osaksi Suomi 100 -ohjelmaa nimellä "Suomen lahja maailman lapsille".

Rotary Internationalin presidentti Arch Klumphin vuonna 1916 perustamasta säätiöstä on vuosien saatossa tullut yksi aikamme merkittävimmistä hyvintekijöistä, jonka toiminta on luokiteltu maailmanlaajuisesti varmaksi ja luotettavaksi. Säätiönsä kautta Rotary taistelee niin sairauksia kuin köyhyyttä vastaan sekä edistää koulutusta, rauhaa ja taloudellista kehitystä ympäri maailman. Tunnetuin Rotaryn hyväntekeväisyystyön kohde on Polion hävittäminen maailmasta, jonka Rotary aloitti 1985.

Suomalaisilla rotareilla on nyt mahdollisuus tehdä historiaa ja onnitella säätiötä keräämällä yhteensä miljoona dollaria. Hanke on mittava, ja se edellyttää kaikkien osallistumista. Tavoite on kuitenkin jaettu osiin: rotarit, rotaryklubit ja toimintaan mukaan kutsuttavat partneriyritykset kantavat kaikki kortensa yhteiseen kekoon.

Toiveena on, että jokainen rotari jokaisessa klubissa katsoisi rotarysäätiön mittaamattoman arvokkaan työn vähintään 30 euron arvoiseksi – tästä kertyy 300 000 - ja toivottavasti lisäksi paljon keskustelua arvokkaasta työstämme. Varoja voidaan kartuttaa klubitasolla myös esim. järjestämällä tapahtumia ja omia  varainkeruuhankketa. Näillä saadaan klubeihin samalla mukavaa toimintaa ja myönteistä julkisuutta.

Lisätietoa:

Piirin 1420 Rotarysäätiökomitean puheenjohtaja